Joomla --> Drupal ???

Sokszor, sokféleképpen felmerül a kérdés: Joomla vagy Drupal? ...nem, nem eldönteni szeretném melyik a jobb - ezt már sok helyen megtették, sok nézőpont alapján. Inkább arra térnék ki én hogyan látom a gyakorlatban, mikor és miért térnek át joomla honlapról drupalra (már többször megfogadtam feljegyzem az e területen szerzett tapasztalataimat, hát most nekifogtam, egyszerre biztos nem lesz teljes, de majd bővítem, módosítom és a végére kialakul egy kép)

  1. Nagyobb mélységekig átszabható a drupal mint a Joomla
    - a hátránya ennek, hogy sokkal magasabb szinten kell érteni a drupalhoz, a legmélyebb finomításokat már nem lehet csak bele erőltetni a honlapba, csak hozzáértő tudja(a hozzáértő alatt a gyakorlott, sokat látott és sokféle problémát megoldott drupalost értek)
    • A Drupal taxonómia sokkal több lehetőséget nyújt, mint a Joomla Szekciók/Kategóriák megoldása;
    • A tartalmak a legapróbb részletekig valósághűen megvalósítható a drupal honlapon, a valós tartalomnak tökéletesen megfelelő funkciókkal láthatók el. (számtalan mező lehetőség, sokféle beállítási lehetőségekkel, kapcsolódásokkal és megjelenéssel)
  2. A teljes átszabhatóság miatt rugalmasabbnak tekinthető a drupal
  3. A drupal fejlesztők nagyobb szakmai kompetenciával rendelkeznek, a közösség rendkívül aktív jól használható a fórum, jól szabályozott és hatékony a működése - hála és köszönet a moderátoroknak. (jómagam már 2006 óta vagyok regisztrált felhasználója Geva, rendszeresen olvasom a fórumot és ahogy tudok, segítek is ott)