Fekete Google Maps - amikor fekete egy térkép a honlapon

Fekete Google Maps - amikor fekete egy térkép a honlapon

Google Maps a honlap tulajdonosok barátja. Volt, amíg legutóbb júliusban megváltozott a Google térkép szolgáltatása. A Tiéd még működik???? jobb lesz ellenőrizni, nagyon sok weboldalon látom a műlködésképtelenné vált térképet!

2018. júliusáig a kóddal elkészített és honlapba beépített térkép remekül működött:

  • a honlapra beágyazott térkép közepén a kívánt hely, pontos koordinátákkal megadva,
  • feliratban minden amire csak szüksége lehet egy vállalkozásnak, aki szeretné hogy ügyfelei, partnerei gond nélkül megtalálják.
  • a felkereséshez nélkülözhetetlen adatok is ráfértek a térképes buborékra, pl nyitvatartás, telefonszám, akár több is, ...

Google Maps használhatatlanná vált térképek weboldalakon

A Google szolgáltatása, amely lehetővé tette a teljes mértékben egyedi megjelenésre elkészíthető-, weboldalba beágyazható térkép készítését. Maga a szolgáltatás nem változott, csak éppen bekerült egy olyan csomagba, ahol a szolgáltatásokhoz API kulcsot kell igényelni:

  • meg kell adni a beágyazás helyéül szolgáló domain nevet, amelyhez hozzáadhatók a szolgáltatások-, API kulccsal rendelkező szolgáltatások
  • számlázási adatokat kell hozzá megadni

Az API kulcs birtokában már elkészíthető a korrekt térkép, ám mindaddig nem fog a térkép megjelenni, amíg a Google Cloud-ban létrehozott projekthez nincsenek számlázási adatok megadva.

A térképes szolgáltatás bizonyos korlátok között ingyenes, de ehhez is meg kell adni a számlázási adatokat.

Ha valaki nem szeretne fizetni érte, akkor be kell érnie a generált térkép bizonyos számú megjelenítésével, a honlapján. A Google Cloud fiókban ehhez korlát állítható be.

A szolgáltatás korlátlan igénybevételéhez különböző csomagokat ajánl a Google, íme a Google Maps,
https://cloud.google.com/maps-platform/

Weboldal tulajdonosként feltétlenül nézz a dolog után: beágyazott térkép fizettség és API kulcs nélkül is megoldható, ám közel sem olyan testreszabott és látványos, mint az API kulccsal rendelkező-, teljes mértékben egyénire szabott térkép!

Híreink: