Fekete Google térkép - amikor fekete egy térkép a honlapon

Fekete Google térkép - amikor fekete egy térkép a honlapon

Google térkép a honlap tulajdonosok barátja. Volt, amíg legutóbb megváltozott a Google térkép szolgáltatása. A Tiéd még működik???? jobb lesz ellenőrizni, nagyon sok weboldalon látom a műlködésképtelenné vált térképet!

2018. júliusáig a kóddal elkészített és honlapba beépített térkép remekül működött:

  • a honlapra beágyazott térkép közepén a kívánt hely, pontos koordinátákkal megadva,
  • feliratban minden amire csak szüksége lehet egy vállalkozásnak, aki szeretné hogy ügyfelei, partnerei gond nélkül megtalálják.
  • a felkereséshez nélkülözhetetlen adatok is ráfértek a térképes buborékra, pl nyitvatartás, telefonszám, akár több is, ...

Google térkép - használhatatlanná vált térképek weboldalakon, API kulcs kell

A Google szolgáltatása, amely lehetővé tette a teljes mértékben egyedi megjelenésre elkészíthető-, weboldalba beágyazható térkép készítését. Maga a szolgáltatás nem változott, csak éppen bekerült egy olyan szolgáltatás csomagba, ahol a szolgáltatásokhoz API kulcsot kell igényelni:

  • meg kell adni a beágyazás helyéül szolgáló domain nevet, amelyhez hozzáadhatók a szolgáltatások-, API kulccsal rendelkező szolgáltatások
  • számlázási adatokat kell hozzá megadni, bankkártyát, amelyről a szolgáltatás ellenértéke levonható.

Az API kulcs birtokában már elkészíthető a korrekt térkép. Mindaddig nem fog a térkép megjelenni, amíg a Google Cloud-ban létrehozott projekthez nincsenek számlázási adatok megadva.
(a megadott bankkártya lejárta előtt küldi már a figyelmeztetést és le fog állni, ha a megadott bankkárty lejárt. Utána 30 napod van, hogy újra megjelenhessen a térkép a weboldaladon. )

Google térkép beágyazása a weboldalba ingyenes?

A térképes szolgáltatás bizonyos korlátok között ingyenes, havi összeg erejéig. A díjat úgynevezett aktivitás után számolja a Google - pl valaki a honlapon a térképen kattint, megnyitja azt. Ez azt jelenti, hogy nagyobb forgalmú webhelyeken nagyobb költség várható, míg kisebb forgalmú webhely sokáig nem lépi át az ingyenesség határát.

A kiadások kézbentartásához értesítéseket is beállíthatsz, értékhatárhoz köthetően. Így időben értesülsz, az általad elfogadható költség alakulásáról vagy éppen arról, hogy az ingyenes határt megközelítette.

A térképes szolgáltatás felfüggeszthető, így nyer teljes értelmet a költésgekről kapott értesítés.

A Google minden hónap zárta után számlát állít ki, még akkor is, ha a forgalom határ alatti értékét lenullázza. 

A Google Cloud fiókban minden további részletről súgóból értesülhetsz, de nyugodtan kérdezz, tőlem is.

A szolgáltatás korlátlan igénybevételéhez különböző csomagokat ajánl a Google, íme a Google Maps,
https://cloud.google.com/maps-platform/

Weboldal tulajdonosként feltétlenül nézz a dolog után: beágyazott térkép fizettség és API kulcs nélkül is megoldható, ám közel sem olyan testreszabott és látványos, mint az API kulccsal rendelkező-, teljes mértékben egyénire szabott térkép! Íme egy általam készített, egyedi Google térkép a Város-Ház társasházi közös képviselő szolgáltatást nyújtó cég honlapján.

Híreink: