Weboldal készítés tervezéssel!

weboldal készítés tervezéssel!

A webodal készítés egy göröngyös út, de ne ess kétségbe, segítek. Ha elhatároztad magadat, csak szólj és együtt lépdelünk végig az alábbi folyamaton:

Weboldal készítés 1. lépés - mi a célod?

Mi a tervezett weboldal célja? ...ha ezt tudod könnyű dolgunk lesz.

Fogalmazd meg és tényleg azt mondd amit szeretnél vele elérni. Csak akkor fogsz célbaérni ha tudod hova tartasz.

Indulásnál elég, ha csak úgymond lebeg előtted a cél, ám weblap készítés előtt meg is kell ezt fogalmazni, rögzíteni kell. Ezt a célt akár a honlapodon is feltüntetheted, ezzel bevonod a látogatódat a terveidbe és bizalmat építesz.

Weboldal készítés 2. lépés - milyen webes eszközökkel és funkciókkal éred el a célodat?

Össze kell állítani a weblapon alkalmazandó eszközöket, meg kell határozni a funkciókat.

Engedd hogy a cél vezessen minden lépésben! A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a weboldal készítés folyamán mindig tedd fel az alábbi 3 kérdést:

- szükségem van erre az eszközre honlapon? --- ha hozzásegít minél előbb a célt elérni, akkor igen. Olyan eszköz, funkció nem kell a honlapra, ami csak szokásos, ami szép, ami trendi, ami illik bele! Nem kell

- működtethető-e, beilleszthető-e a már kialakult napi munka rutinodba vagy beilleszthető-e a mindennapi munkádba?

- segíti a célbaérést? miként jelenjen meg és mit közvetítsen.

A célbaérés a tervezés alatt eldől! Ha minden eszköz a célt szolgálja, ha szervezetten-, a vállalkozási stratégiánkba szervezesen illeszkedő eszközöket vetünk be, akkor nyert ügyünk van.

Weboldal készítés 3. lépés - hogyan áll össze mindez?

Rendszert kell alkotni az eszközökkel és weboldal funkciókkal. Ez már a webfejlesztő dolga, veled folyamatosan egyeztetve a honlapon történő megvalósítás tervét.
A rendszer felállításához azt kell végig gondolni, miért jön a netező az oldalamra, milyen úton-módon fogja elérni amiért jött. Kicsit a netező-, érdeklődő fejével kell belegondolni és meghatározni mi hova kerüljön, mit hol és hogyan lehet elérni.

A weboldal készítés 3. lépésének eredményeként elkészül a honlap terve

Mit kell tartalmaznia tehát a weboldal tervenek?

  1. A honlap célját
  2. A cél elérését szolgáló és megvalósítandó webes eszközöket és funkciókat.
  3. Egy navigációs tervet, amely rendszer működésének a szerkezetét adja.

A weboldal terv elkészíthető már akkor is, ha a megvalósítást még nem látjuk, nem akarjuk még azonnal a webodalt.  A terv természetesen nincs kőbe faragva - remélhetőleg nyomtatva sincs a környezetvédelméért :-)

Bármikor jöhet új ötlet! Ezt  könnyű beépíteni egy már jól átgondolt és kitalált tervbe.

A weboldal terv dizájn tervezés és készíttetés alapja is egyben.

 

Meggyőződésem szerint - a weblap készítést meg kell előzze egy piac kutatás, amelyből az is kiderül tényleg nem csak jó az ötlet, de van rá megfelelő kereslet is a neten.

...mert szép dolog elvárni a webfejlesztőtől hogy sikeres honlapot készítsen, ám minden hiába, ha a honlapra felvitt termékre vagy szolgáltatásra nincs a piacnak igénye.

A weblap egy vállalkozás alapja, tehát ne spórold meg a tervezést és a piackutatást sem! Készüljön az a honlap biztos alapokra!

Készítettél már piackutatást? feltételezem

Kérsz egy honlap tervet? milyen témára kéred?

Híreink: