Selfiegép esküvőre – érvek és ellenérvek

Selfiegép esküvőre – érvek és ellenérvek

Ki ne tervezgette volna hónapokig vagy évekig az esküvőjét? Amikor pár hét alatt elkészülünk a feladatokkal és szó szerint mindent letudunk, akkor vagy nem terveztünk semmi extrát, vagy pontosan tudjuk, hogy mit várunk el ettől a felejthetetlen naptól. Érdekes, hogy az esküvői fotósarok nem szokott a teendők listáján lenni, csak az utolsó pillanatban szoktunk feleszmélni, mondván, hogy a vendégeknek is szórakozniuk kell valahogy, és ilyenkor szoktak jönni a saját készítésű fotóboxok. De melyik a jobb? Egyáltalán, miért éri meg nagyban gondolkodni?

Most jön az a pont, ahol hosszan magyarázzuk az esküvő mágikus pillanatát, ahol két ember örök hűséget esküszik egymásnak, majd közösen elindulnak a házasság útján. Ehelyett azonban mondjuk azt, hogy jó esetben csak egyszer házasodik az ember, tehát nem fog mindennap esküvőt szervezni, tányérokat és ételeket választani, vagy akkorát bulizni több száz emberrel. Bárhogy is legyen, érdemes gondoskodni a vendégek jólétéről is, ha nagyon sokan vagyunk, akkor azért, ha nagyon kevesen maradunk, akkor pedig azért.

Selfiebox esküvőre

Saját és bérelt fotósarok

Az emelkedő árak miatt egyre többször látni, ahogy a menyasszony és a vőlegény minden lehetséges opciót kézzel készítenek el. Vesznek pár fehér bögrét, és egy speciális tollal rajzokat kreálnak, amit majd a vendégek kapnak meg. Lehet, hogy a díszítésnél is beállnak, lampionokat, hatalmas betűket és fényeket keresnek, próbálnak olyan részeket kialakítani, ahol a többiek is készíthetnek egy képet magukról, amit majd megosztanak a közösségi médiában és a rokonaikkal. De legyünk őszinték: mi a jobb a selfie gépnél? Semmi!

Ma dönthetünk úgy, hogy mi magunk csináljuk meg a sarkot, vagy választhatjuk a szelfigép bérlést is. Mind a kettő jó opció, mind a kettő lehetséges, de nem biztos, hogy mind a kettő megéri. Tegyük fel, hogy az ifjú pár alapból fotómániás és a legújabb Sony 7c kamerával rendelkeznek, amihez megszállottan gyűjtik az objektíveket. Ebben az esetben csak a háttérről kell gondoskodni, pár vicces kiegészítőről, meg persze a szükséges fényekről. Ha valaki tényleg ért hozzá, és az egyik rokona elvállalja, hogy órákon keresztül készíti a fényképeket, akkor miért ne!

Amennyiben a Sonynak csak a hírét hallottuk, és nem tudjuk, mi az az állvány vagy extra világítás, marad az esküvői fotósarok bérlése. Bizonyos esetekben sokkal könnyebb a már elkészített és kipróbált terméket megrendelni, majd csinálni tovább a dolgunkat. A mai modern selfie bokszok úgy vannak kitalálva, hogy vicces és izgalmas montázsokat kapjunk kézhez, ráadásul a fotó elkészítésének a pillanatában. Egyes esetekben aranyos idézeteket is írhatunk rájuk, és az egyik kép a vendégeké lesz, a másik pedig egy albumba kerül, amit utána az ifjú pár nézegethet.

Selfie Parti, selfiebox

Mit tud a profi selfiebox?

Ha röviden és tömören akarnánk megfogalmazni, akkor mindent. Egy selfiebox, szelfifal szolgáltatás prémium minőségnek mondható, ami első ránézésre soknak tűnik, ráadásul óránkénti díjban kell gondolkodnunk. Ha azonban biztosra akarunk menni, akkor mindig az egészet nézzük, és a végleges költségeket a minőséggel is összehasonlítjuk.

Az eredeti selfiebox – ki hitte volna – Amerikából indult el, ahol hatalmas sikert aratott. Úgy tűnik, hogy az emberek megunták a normális, mosolygós, előre beállított képeket, és ők akartak a középpontba kerülni. Lehet, hogy az esküvő két ember életéről szól, azonban mindenki szereti, ha az ajándékokért cserébe neki is csurran-cseppen valami.

Az esküvői fotósarok előnye, hogy szórakoztatja a vendégeket, miközben elkészíti az emlékeket. A minőségi fényképek valamilyen profi kamerával készülnek, amiről mindig a cég gondoskodik, tehát nem nekünk kell nekiállni vásárolni, beállítani stb.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a selfiegép bérlés egyet jelent az azonnali nyomtatással. A hagyományos fotósok néha hónapokkal később adják át a kész képeket, itt azonban egy perc múlva a kezünkben lesz, szépen, beállítva, kinyomtatva. Ezt nemcsak a vendégek vihetik magukkal haza, hanem a házaspár is kap belőlük egy darabot.